Amarone en eten

Amarone is een redelijk sterke rode wijn met een behoorlijke fruitige smaak, hierdoor passen gerechten die fruit met stevig vlees combineren hier uitstekend bij, net als kazen met op elk stukje een druppel van zoete fruitige marmalade. Hieronder staan enkele suggesties voor passende gerechten:

Traditionele gerechten uit de Veneto:
Amarone combineert mooi met typische lokale gerechten zoals: Pasta e Fasoi, risotto all'amarone, Bigoli co l'anara, Pastissada de Caval, Torresani allo spiedo, Fegato alla Veneziana, Brasato all’ Amarone en vele andere gerechten uit de Veneto.

Traditionele Italiaanse gerechten uit andere regio's:
Vitello Caramellato e Cannellini, Stufato Milanese, Melanzane di Parmigiano en vele andere gerechten uit de Italiaanse keuken.

Vlees:
Rundvlees, wild en stoofpotten zoals biefstuk, paardenvlees, lamsvlees, kalfsvlees, konijn, wild zwijn en hert.

Vis:
Zoals vele krachtige rode wijnen is ook Amarone te krachtig voor vis, gebruik liever een lichtere rode wijn zoals Bardolino.

Gevogelte:
Met name wild gevogelte zoals struisvogel en fazant, maar ook eendenborst en ganzenlever, waar mogelijk met een fruitige saus.

Pasta:
Pasta's met een stevige kruidige tomaten- of truffelsaus.

Kazen:
Oude kazen zoals Parmigiano Reggiano, Cimbro, (rode) Monte Veronese Ubriaco, Pecorino vecchio en oude Gouda, blauwader kazen zoals Gorgonzola, Stilton, Roquefort en Danish blue.

Amarone kan het beste geschonken worden in grote ronde glazen en de beste serveertemperatuur is tussen 18°C en 20°C.


Advertenties:

Amarone della Valpolicella - Bertani
Amarone della Valpolicella - BertaniAmarone della Valpolicella - QuintarelliAmarone della Valpolicella - Guerrieri RizzardiAmarone della Valpolicella - Dal Forno
Switch to English