Barbaresco en eten
Barbaresco is een krachtige rode wijn die het beste past bij gerechten met een uitgesproken smaak. Subtiele smaken worden overheerst
en kunnen beter niet gecombineerd worden met Barbaresco. Hieronder staan enkele suggesties:
Traditionele Piemontese gerechten:
De Piemontese keuken is vol van specialiteiten met stevig vlees en krachtige sauzen, vaak gecombineerd met witte truffel, die goed bij
Barbaresco passen zoals: Risotto al tartufo bianco, Manzo stufato alla Piemontese, Agnolotti al tartufo, Fricandó alla Piemontese,
Fonduta con tartufi, Cardata alla Torinese, Taglierini con fonduta e olio di tartufo en vele andere gerechten uit de piemontese keuken.
Traditionele Italiaanse gerechten uit andere regio's:
Trippa all fiorentina, Melanzane di Parmigiano, Peposo, Ossobuco en vele andere gerechten uit de Italiaanse keuken.
Vlees:
Rundvlees, wild en stoofpotten zoals biefstuk, lamsvlees, kalfsvlees, konijn, wild zwijn en hert.
Vis:
Voor vis is Barbaresco te krachtig, gebruik liever een lichtere rode wijn zoals een
Bardolino.
Gevogelte:
Met name wild gevogelte zoals parelhoen (in truffelsaus) en fazant, maar ook eendenborst en ganzenlever.
Pasta:
Pasta's met een stevige kruidige tomaten- of truffelsaus.
Kazen:
Oude stevige kazen zoals Parmigiano Reggiano, Pecorino vecchio, oude Gouda en oude Cheddar, blauwader kazen zoals
Gorgonzola en Castelmagno en kazen met een rijke smaak zoals Fontina, Taleggio en Boschetto al tartufo.
Barbaresco kan het beste geschonken worden in grote ronde glazen en de beste serveertemperatuur is tussen 18°C en 20°C.