Barbaresco
De Barbaresco wijn is een sterke droge rode wijn met een vrij lichtrode kleur die net als zijn bekendere broer
Barolo gemaakt wordt van 100%
Nebbiolo druiven en dan specifiek de Michet, Lampia en Rosè klonen.
Omdat beide wijnen van dezelfde druif gemaakt worden en de afstand
tussen de productiegebieden zeer klein is worden ze vaak met elkaar vergeleken. De Barbaresco wijn is over het algemeen wat subtieler
en zachter van smaak doordat deze in een net wat zachter klimaat geproduceerd wordt. Dit subtiele klimaatverschil zorgt ervoor dat
de tannines in Barbaresco wijn minder scherp zijn dan in Barolo omdat de druiven eerder rijp zijn. Overigens betekent dit niet dat
Barbaresco's altijd minder sterk en zwaar zijn dan Barolo's, er zijn ook wijnhuizen die ware krachtpatsers maken.
De smaken die geproefd kunnen worden zijn onder andere viooltjes, wilde rozen, frambozen, vanille, kaneel en groene peperkorrels.
Barbaresco heeft de DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) kwalificering , de hoogste in Italië.
Specificaties:
Kleur: Rood
Regio: Piemonte
Druivensoort(en): Nebbiolo
Goede wijnhuizen:
Ceretto
Gaja
La Spinetta
Pio Cesare
Roagna
Vietti