Bardolino

Bardolino

Bardolino is een ongecompliceerde frisse fruitige droge rode wijn met een robijnrode kleur die uit de omgeving van de gelijknamige stad komt. De belangrijkste druiven zijn Corvina (35-65%) en Rondinella (10-40%), maar er mag ook nog tot 20% van een combinatie van Molinara, Rossignol, Barbera, Sangiovese, Marzemino, Merlot of Cabernet Sauvignon druiven aan toegevoegd worden indien dit niet meer dan 10% per specifieke druivensoort is. Eventueel mag ook nog tot 10% van de Corvina vervangen worden door de Corvinone druif.

Deze wijn is over het algemeen niet bekend om de kwaliteit omdat er zeer veel rommel op de markt is. Een goede Bardolino (of Superiore) is echter heerlijk en kan goed gecombineerd worden met lichte gerechten (zoals pasta, wit vlees en salades) en anti-pasti. Het is aan te raden om een Bardolino licht gekoeld te serveren (15-17%).

Een iets specialere versie van de Bardolino bestaat ook en dit is de Superiore. Deze moet 12 maanden rijpen voordat deze op de markt gebracht mag worden en is over het algemeen iets complexer dan de gewone of Classico variant.

Andere varianten van Bardolino zijn de Chiaretto (Classico) (een zeer prettige rosé), Chiaretto Spumante (licht mousserende rosé) en Bardolino Novello (Classico). Op de Chiaretto na worden deze haast niet verkocht buiten Italië. Deze wijnen hebben verder dezelfde samenstelling als de Bardolino (Classico).

Bardolino Superiore heeft de DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) kwalificering, de hoogste in Italië. De andere Bardolino varianten vallen allemaal onder de DOC (Denominazione di Origine Controllata) kwalificering, de op één na hoogste.
Bardolino - Guerrieri Rizzardi
Bardolino - Guerrieri Rizzardi
Bardolino - Zenato
Bardolino - Tomassi
Bardolino - Lenotti

Specificaties:

Kleur: Rood
Regio: Veneto
Druivensoort(en): Corvina, Rondinella, Molinara, Corvinone

Kaart:

Goede wijnhuizen:

Guerrieri Rizzardi
Lenotti
Tomassi
Zenato
'