Bardolino en eten

Bardolino en eten

Bardolino is een fruitige lichte rode wijn die bij vele gerechten past, zelfs gerechten waar normaal een witte bij geserveerd zou worden. Met name subtiel smakende gerechten komen in aanmerking voor deze wijn. Hieronder staan enkele suggesties voor passende gerechten:

Vlees:
Wit en zacht vlees zoals varkensvlees, kalfsvlees, gehakt, salami en prosciutto crudo (bijv. parmaham of San Daniele).

Vis:
Bardolino past goed bij vrijwel alle vis, maar vooal vissoorten met een wat sterkere smaak doen het goed, zoals: tonijnsteak, zwaardvis, zalm en ansjovis.

Gevogelte:
Kip, kalkoen en eend met een niet al te sterke saus.

Pasta en pizza:
Alle soorten pasta's zoals: spaghetti, fettucine en penne gecombineerd met een vlees- of kaassaus doen het erg goed, maar bijna alle pastagerechten zijn goed te combineren met een Bardolino, zolang de saus maar niet te sterk is. Bardolino past ook goed bij pizza's met tomaten, kaas, vlees en/of zeevruchten.

Kazen:
Jonge en licht romige kazen zoals: zachte geitenkaas, asiago, brie, port salut, feta, mozarella, ricotta en licht gerookte kazen zoals provalone.

Bardolino kan het beste geschonken worden in middengrote ronde glazen en de beste serveertemperatuur is tussen de 14°C en 17°C.
Bardolino - Guerrieri Rizzardi
Bardolino - Guerrieri Rizzardi
Bardolino - Zenato
Bardolino - Tomassi
Bardolino - Lenotti

Specificaties:

Kleur: Rood
Regio: Veneto
Druivensoort(en): Corvina, Rondinella, Molinara, Corvinone

Kaart:

Goede wijnhuizen:

Guerrieri Rizzardi
Lenotti
Tomassi
Zenato
'