Chianti en eten

Chianti en eten

Normale Chianti past goed bij simpele pasta gerechten (vooral met een tomatensaus) en antipasto.

Chianti classico doet het erg goed bij vleesgerechten zoals ossobuco, lamsbout, lamskoteletten, rosbief in madeirasaus, wilde eend, hert en pizza met vlees. Wat de kazen betreft past Chianti Classico goed bij jonge frisse kazen zoals Engelse Cheshire, Hollandse jonge of belegen Gouda kaas en Italiaanse taleggio.

Chianti (en Chianti Classico) kan het beste geschonken worden in niet al te grote tulpvormige glazen en de beste serveertemperatuur is tussen 16°C en 18°C.
Chianti classico riserva - Castello di Monastero
Chianti classico riserva - Castello di Monastero
Chianti classico - Fontodi
Chianti Classico - Badia a Passignano
Chianti Classico - Isole e Olena

Specificaties:

Kleur: Rood
Regio: Toscane
Druivensoort(en): Sangiovese

Kaart:

Goede wijnhuizen:

Badia a Coltibuono
Badia a Passignano
Castello di Brolio
Castello di Monastero
Fontodi
Isole e Olena
'