Italiaanse wijnboeken

Op deze pagina staat een overzicht van enkele interessante boeken over Italiaanse wijn die ik persoonlijk aan kan raden. Helaas worden de meest interessante wijnboeken niet vaak vertaald, dus de meeste zijn Engelstalig. Onderstaande boeken zijn te koop bij Amazon.nl

Vino Italiano: The Regional Wines of Italy

Joseph Bastianich & David Lynch

Tip voor de echte Italië fan, zeer interessant boek over de meest belangrijke wijnen per regio in Italië. Per regio wordt er leuk verteld over de regio en de wijnen. Ook is er een mooi recept toegevoegd per regio. Ik heb dit boek grijsgelezen, niet alleen voor de informatie, ook zeker ook voor de vermakelijke verhalen.

Koop Vino Italiano

Collio: Fine Wines and Foods

Carla Capalbo

Prachtig (maar ook redelijk prijzig) boek over een relatief onbekend wijngebied in Italië. Dit boek neemt je mee naar de Collio en geeft een mooi overzicht (met mooie foto's) van de wijnhuizen, goede restaurants, interessante winkels en locale specialiteiten. Erg fijn boek om te kopen voordat je naar dit mooie gebied gaat voor een wijnreis.

Koop Collio

Gambero Rosso Italian Wines 2020

Gambero Rosso

De Gambero Rosso wijngids is de gids waar heel wijnminnend Italië en kenners van Italiaanse wijn elk jaar weer naar uitkijkt. Tre bicchieri, de hoogste score uit de gids zet een wijn gegarandeerd in de spotlights.

Koop Gambero Rosso 2020
In mijn boekenkast staan nog meer boeken die ik zou aanraden, maar helaas zijn deze niet meer te koop.
Mocht je in een tweedehands winkel komen, let dan in ieer geval op deze titels:

  • - The Finest Wines of Tuscany and Central Italy (2009 van Nicolas Belfrage)
  • - Michelin Wijnreisgids Italië (2010)
  • - Langs de wijngaarden van Italië (2014 van MArie Florence van Es)

'