Prosecco

Prosecco

De Prosecco wijn is vooral de laatste jaren zeer populair geworden en wordt vaak genuttigd als alternatief voor de veel duurdere Champagne. Dit is goed te verklaren door de behoorlijke kwaliteit voor een fractie van de prijs van Champagne. Prosecco is een frisse bubbelwijn die lichte appel en peer smaken bevat met een wat citroenachtige afdronk. De duurdere versies en vooral degene uit de heuvels van Cartizze bevatten vaak ook andere smaken, zoals vanille, pruim, sinaasappel en ander fruit. De Prosecco wijn drinkt gemakkelijk weg omdat deze fris is en weinig alcohol bevat.

De meeste Prosecco wordt geproduceerd op de heuvels rondom Valdobbiadene en Conegliano. Prosecco heeft ook één cru in dit gebied rondom de heuvels van Cartizze. Uit Cartizze komen vooral duurdere prosecco's welke tevens worden beschouwd als de beste.

Prosecco is genoemd naar de druif waarvan deze gemaakt wordt, wat vrij zeldzaam is in Italië. Wat ook ongewoon is, is dat deze wijn meestal geen jaartal op het etiket heeft staan. Er zijn wel zogenaamde 'vintage' Prosecco's op de markt, maar aangezien de wijn maximaal twee jaar te bewaren is, valt het te betwijfelen of hier ook maar enige waarde aan gehecht moet worden.

Vanaf 1 augustus 2009 gaat de huidige DOC over in een nieuwe DOCG kwalificering. op het label van nieuwe Prosecco flessen zal DOCG Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore staan.

Je kan Prosecco wijn o.a. kopen via vinifinder.nl
Prosecco - La Tordera
Prosecco - La Tordera
Prosecco - Bellenda
Prosecco - Cirotto
Prosecco - De Faveri

Specificaties:

Kleur: Wit(mousserend)
Regio: Veneto
Druivensoort(en): Prosecco

Kaart:

Goede wijnhuizen:

Bellenda
Cirotto
De Faveri
La Tordera
Mionetto

Pupulaire Prosecco wijn

'