Recioto della Valpolicella DOCG

Recioto della Valpolicella DOCG

Recioto della Valpolicella DOCG is een zoete, rode dessertwijn uit het Italiaanse Valpolicella-wijngebied, gelegen in de Veneto-regio in het noordoosten van Italië. Recioto wordt gemaakt van gedroogde Corvina, Rondinella en Molinara druiven. Het drogen ("fruttaio") gebeurt totdat de druiven tenminste de helft van hun oorspronkelijke gewicht hebben verloren. Recioto staat bekend om zijn complexe, zoete smaken en tonen van gedroogd fruit en kruiden.

Deze zoete, rode Recioto della Valpolicella combineert goed met oude kazen en donkere chocolade. Je kunt de wijn zowel gekoeld als op ongeveer 18 graden Celsius serveren.
Valpolicella Ripasso Campofiore - Masi
Valpolicella Ripasso Campofiore - Masi
Valpolicella Ripasso - Zenato
Recioto della Valpolicella - Allegrini
Valpolicella Ripasso - Terre di Verona

Specificaties:

Kleur: Rood
Regio: Veneto
Druivensoort(en): Corvina
Rondinella
Molinara

Kaart:

Goede wijnhuizen:

Masi
Bertani
Allegrini
Fasoli
Quintarelli
Roccolo Grassi
Tedeschi
'